Barcelona, la vida bonita!

Un oraș plin de culoare și de viață de la primele ore ale dimineții până în zorii zilei.

Barcelona este capitala comunității anutonome Catalonia, și este al doilea cel mai mare oraș al Spaniei după Madrid. Arhitectura peisagistică datează de la sfarșitul anilor 1800, iar unul dintre cei mai importanți arhitecți care și-a pus amprenta asupra orașului a fost Antoni Gaudi.

Cel mai mare bulevard este Les Rables, plin cu straduțe cochete , unde găsiți cafenele, restaurante cu terase, artisti plastici și vânzători ambulanți, una dintre cele mai vechi piețe La Boqueria, opera El Liceo.

Acest bulevard plin cu palmieri si arbori gigantici se termina in portul vechi, unde o statuie a lui Cristofor Columb indică cu degetul spre mare, de unde puteți să faceți o plimbare relaxantă cu croaziera.

Cel mai important punct turistic este impresionanta biserică Sagrada Familia, proiect început în anul 1882 care va fi finalizat in anul 2020.

In Barrio Gotico, pe langă gicantica biserică construită în stilul consacrat, veți vedea multe străduțe înguste cu terase și magazine. Cladirile de asemenea au amprenta arhitecturii gotice. Tot in acest cartier se afla muzeul Pablo Picasso.

La terasele comerciale din oraș puteți să serviți băuturi și mâncare traditională, precum sangria și tapas, însă pentru mâncare mediteraneană autentică vă recomand restaurantele populate de localnici, unde vă puteți alege fructe de mare proaspete. Atenție însă la prețuri!

Viața de noapte este și ea foarte ofertantă. Barurile și terasele sunt deschise până târziu, iar cluburile sunt și ele pe toate strazile. Dilerii de droguri te întreabă la tot pasul dacă dorești ceva „bun” (nu pot sa vă recomand pt că nu am încercat), iar jandarmii precum în cazul comercianților de lucruri contrafacute care împânzesc orașul, se pare că închid ochii. Din fericire nu am vazut nicio bătranică vânzătoare de pătrunjel, ceea ce este un semn bun pentru economia locală.

În general turiștii sunt îmbracați casual și adoptă o atitudine relaxantă, iar localnicii sunt calzi și primitori. Un oraș plin de viață pe care îl voi vizita mereu cu cea mai mare plăcere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s