Femeile puternice plâng și mănâncă ciocolată!

Toate cărțile de dezvoltare personală pe care le-am citit, și au fost foarte multe, majoritatea best sellere, ne îndeamnă să gândim pozitiv, să fim puternice și să trecem peste orice obstacol al vieții cu zâmbetul pe buze.

Aceste sfaturi m-au dat și mai tare peste cap în momentele în care simțeam că imi fuge pământul de sub picioare, și nu găseam rezolvare la problemele care mă copleșeau. Tot ce citisem până atunci, mi se părea departe de realitate, și mă întrebam dacă nu cumva sunt eu o femeie prea slabă. Din exterior păream de fier, însă resimțem rugina care mă măcina din interior. Atunci am inceput să adopt o atitudine ce corespundea vieții mele, și nu era deloc desprinsă din cărți, dimpotrivă, era reală și trebuia să gasesc soluții la responsabilitățile cotidiene.

Fie că este vorba de pobleme de natură sentimentală, familiale sau financiare, am învățat să nu imi reprim sentimentele, iar atunci când îmi vine să plâng să o fac, tare, cu patimă și din tot sufletul. Să mă descarc de toate energiile negative, chiar să imi iau “vacanță” de la viața mea câteva zile, să dau pe toată lumea naibii, și să mă pun pe mine pe primul loc, să mă reculeg, iar abia apoi să ies pe stradă zâmbind, ca o nebună senilă care ia viața peste picior. Cu mintea limpede, găsești soluții intr-un mod aproape miraculos la orice.

Gândirea pozitivă la mine functionează de-abia după ce mi-am spus oful, și după ce am tras câteva înjurături in gând sau printre dinți, depinde de circumstanțe. Educația și respectul față de semeni nu le permite “demonilor” mei să reacționeze agresiv, dar i-am domesticit cu diplomație.

Faptul că imi exteriorizez sentimentele, și nu țin in mine energia negativa, acceptând că uneori viața are și părți dificile, mă face sa fiu in 90% din timp, veselă și optimistă, realistă și pregătită să înfrunt orice situație.

Descarcarea emoțională (fără crize de isterie) este la fel de naturală precum râsul și sentimentul de bucurie, și nu trebuie să o negăm, ci să ii găsim un echilibru.

Femeile puternice plâng, zâmbesc misterios sau râd în hohote, sunt supărate sau vesele, au stări multiple și tocmai de aceea sunt de neînțeles. Învață să îți controlezi emoțiile, nu să ți le reprimi. Cumpără-ți ciocolată când ai poftă și nu uita că ești minunată și capabilă de orice îți propui.

Un comentariu

  1. Cartile de dezvoltare personala m-au schimbat, dintr-o persoana depresiva in alta care iubeste si apreciaza viata, dintr-o amatoare social media la o cititoare de 4 carti pe luna, din a muncii menajera pana la a fii Financial Advisor, dintr-o mancatoare de produse procesate la o iubitoare de produse organice. Si lista continua.

    Te rog impartaseste cartile care te-au schimbat semnificativ!! 😘😘

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s